Een participatiecoach die het lef heeft het anders te doen!

Buiten je eigen standaard catalogus kijken, geloven in een andere route. Kijken en horen wat de ander nodig heeft. Deze Harderwijks participatiecoach heeft het e.e.a. van me gelezen en door middel van een gesprek wist ze wie ik was en wat ik deed.

Reden voor de participatiecoach was dat mevrouw al enige tijd in de bijstand zat. Door een burn-out in de ww en uiteindelijk in de bijstand terecht gekomen. In haar vroegere jaren heeft ze klinische behandelingen daarna een deeltijdopname gehad. Psychologische hulp van allerlei therapeuten en psychologen was haar niet onbekend.

Het was tijd voor wat anders. Bewustzijnscoaching. Tijd om het roer om te gooien. Normaal gesproken kan ik als bewustzijnscoach wel aangeven wat het verwachte resultaat wordt. Dit keer kon ik dat niet zeggen. “ik weet niet waar je uitkomt maar dat je vanuit deze bewustzijnscoaching wat kan halen, is zeker! Zei ik.

In 3 maanden heeft ze een goede baan kunnen ontvangen, ze is gaan samenwonen, heeft haar theorie-examen voor de auto gehaald. Heeft een verbreding in haar zienswijze. Ze heeft vertrouwen en durft voor haar eigenwaarde te staan. Tevreden over haar eigen proces en haar gemaakte keuzes. Waar zit dan het verschil in? Mevrouw gaf in het begin aan zich niet te willen richten op een baan. Ze wilde zich richten op (zelf)vertrouwen en goede keuzes maken.

Elke sessie was anders. Aansluitend op dat wat ze wil met soms wat informatie over het bewustzijn, transparantie in wat ik zie en confrontatie. In het tweede gesprek gaf ze aan geen actiepunten voor de volgende keer te maken. Ze wilde dit puur voor haar zelf doen. Naar mijn idee gaat het hierover vertrouwen, zonder beheersing, wetende dat ze alles in zich heeft om op haar manier te kunnen groeien.  Geen rapportage, geen perceptie op papier.
Volgens mij zit de diamant in aansluiten, loslaten en vertrouwen.

Na drie maanden hebben we een evaluatiegesprek gehouden met z’n drieën waarin ik de aanhoorder was. Mooi resultaat, trots op de participatiecoach die het lef heeft het anders te doen en te denken. Zodat deze mevr. een andere smaak heeft kunnen ontvangen met prachtige groei.

Nieuwsgierig naar deze coaching op bewustzijn? Of wat het voor jou kan betekenen?
Mail me voor een vrijblijvende kennismaking:
Info@loketcoach.nl

Warme groet
Suzan Bannink
Oprichtster van Loketcoach.
Bewustzijnscoach, voor stress en onzekerheid.