1 bewogen jaar later als onderneemster.

Mijn droom is vrijheid: doen waar ik in geloof. Zorgen dat medewerkers niet langdurig uitvallen, dat ze in hun kracht staan.

Er is afgelopen jaar van alles gebeurd. Ik heb prachtige trainingen ontwikkeld, coaching trajecten geleid en webinars gegeven. Voor het eerst in mijn leven was ik spreker op de Aaltjesdagen in Harderwijk. Ik werd uitgenodigd als gastdocent op HBO Windesheim. Van een paar uur per week een kantoortje huren, kreeg ik een vaste flexplek.

Door te werken met het bewustzijn aan de hand van verschillende technieken zag ik hoe stress en onzekerheid makkelijk te doorbreken waren. Al snel realiseerde ik me dat dit mechanisme ook werkt voor ondernemers. Zodoende heb ik ondernemers deze technieken ook gegeven in combinatie met content over business. Ik vind het fantastisch om aan te sluiten bij waar de ander is en te weten dat waar ze naar toe willen ook echt gaat gebeuren, al weten ze zelf niet hoe. Dat proces kan alle kanten op gaan en alles hoort erbij, toch is men er binnen 3 maanden. Vooral die stretch die ik aangaan met mezelf om ook scherp te blijven in het proces dat er maar 3 maanden voor staat. Ik ben dankbaar voor de groei en de resultaten die mijn coachees laten zien, prachtig!

Ik leer veel en heb veel inzichten gekregen. Vooral door spannende dingen te doen heb ik inzicht gekregen. Niet te lang nadenken over een opdracht, maar gewoon doen – of juist niet. Zonder actie geen resultaat. Verschillende samenwerkingen hebben me geleerd welke waarden voor mij belangrijk zijn, wat aansluit bij mij, waar ik energie van krijg. Hierdoor weet ik nu waar ik als ondernemer volmondig “ja of nee” op kan zeggen.

Ik heb dit jaar ook de ruimte genomen om meerdere studies te volgen: lichaamsgericht coachen, familie- opstellingen, seminars en nieuwe bewustzijnstrainingen om mij te verdiepen. Ook heb ik veel boeken gelezen die mij inspireren tot verdere groei.

Mijn dagritme is anders dan voorheen. Om 5.30 sta ik op. De eerste drie uur van de dag zijn de uren waarin ik sport, filosofeer, mijn hoofd leeg schrijf, mijn doelen scherp stel en iets lees wat mij boeit. Daarna komt de rest.
Focus in de eerste maanden was lastig. Als zelfstandig ondernemer dacht ik dat ik meer tijd had en vrijer zou zijn in mijn agenda. Dat is natuurlijk ook zo, maar op den duur deed ik van alles erbij als vrijwilliger; een broodfonds als penningmeester, organiseren van netwerkbijeenkomsten, buurtbemiddelingen en ook nog even andere mensen steunen met coaching. Door een bepaalde netto tijd voor zakelijke afspraken weet ik wat op een doordeweekse dag kan.

Een zaak draai ik nooit alleen, mijn kernteam, vanaf de start:

Marc Bloemendal, een topper in steunen, meedenken, gunnen. Even een telefoontje hoe het met elkaar is en dan weer hard werken. Dankbaar dat ik je ken!

Nathan de Putter die veel voor me op film heeft vastgelegd. Wat een prachtige resultaten en wat gaat een jaar snel. Het was een jaar van samen leren & groeien. Je bent relaxed en gedreven, je bent een prachtig mens!

Simone Zoet die alles goed in de boekhouding zet. Ooit zei ze, toen mijn bedrijf na 1,5 jaar nog slapend was: ‘Suus, je moet wel een keer omzet gaan draaien. Hier gaat de belastingdienst het niet nog een jaar mee eens zijn.” Ze had gelijk: ik heb energie gestoken in mijn bedrijf en ben zichtbaar geworden. ’In 2017 ga ik knallen, komt goed’, zei ik. En zo geschiedde.

Natuurlijk kan ik nog zoveel meer mooie mensen opnoemen waar ik fijne samenwerking mee heb, daar kan ik nog een complete blog aan wijden. Allemaal een oprechte dankjewel!

Warme groet
Suzan Bannink
Bewustzijnscoach